+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.02.23.

L-alakú álomkonyha kis- és nagy lakásokhoz

Az L-alakú konyha a kis lakásokból indult hódító útjára, és mára a legtágasabb házakban is gyakran alkalmazzák ezt az elrendezést. A különböző méretű otthonokban azonban a kialakítás tervezésekor eltérő szabályokat kell betartanod. Megmutatom neked, miként hozhatod ki L-alakú konyhádból a maximumot.

Tartsd szem előtt az L-alakú konyha alapszabályát

Azt, hogy a legpraktikusabban kell kihasználnod a rendelkezésedre álló helyet, hiszen az L-alakú elrendezésben csupán két, egymásra merőleges falsíkot használsz a konyhai munkafolyamatok során. Cserébe viszont a fennmaradó területen kialakíthatsz egy hangulatos konyhaszigetet.

Mérd fel a konyhád adta lehetőségeket

A kis lakásokban, ahol a konyha alapterülete nagyjából 180x270cm az L-alakú elrendezés a legoptimálisabb, mivel a kevés bútor nem nyomja össze még jobban az amúgy is szűk teret. Egy garzonlakásban is tökéletes választás az L-alakú elrendezés, mivel a nappalival összenyitott konyhában egyébként is csak két falfelület áll rendelkezésedre.

Egy közepes méretű (180x360 cm) L-alakú konyha egyik legnagyobb előnye, hogy itt már kényelmesen elfér két ember is. Párod segítségével a vacsora gyorsabban elkészül, és így több időtök marad egymásra is.

Egy tágas L-alakú (240x480) konyhában ne használj túl sok felsőszekrényt, mert könnyedén káosz alakulhat ki pakolás közben. A rendszerezett tároláshoz bőven elegendő helyet nyújtanak az alsószekrények, a legfontosabb és leggyakrabban használt dolgaidat ide rakd, így reggeli közben is mindig tudni fogod majd, hogy hol keresd kedvenc teás bögrédet.

Ragaszkodj a kényelmes és egyszerű munkafolyamatokhoz

Oszd fel a rendelkezésedre álló területet zónákra munkafolyamatok szerint. Ha az egyes feladatokhoz tartozó dolgokat egymáshoz közel tárolod, konyhád használata is sokkal élvezetesebb lesz majd.

Az előkészítés zónája lesz L-alakú konyhád központja, hiszen a legtöbb időt itt töltöd majd. A praktikus elrendezésének köszönhetően pedig még a legnagyobb szülinapi ebéd elkészítése is gyerekjáték lesz.

Howa tipp: a kényelmes tároláshoz használd ki a rejtett zugokat is. Egy sarokfiókban és egy keskeny kihúzóban összes fűszered, élesztőd és sütőporod is mindig kéznél lesz majd.

Az előkészítés területét egyik oldalról a mosogatás, másik oldalról pedig a főzés zónája határolja. Így miután megfűszerezted a húsokat, már mehetnek is a melletted álló serpenyőbe. Mivel a mosogatód is csak egy karnyújtásnyira van, a panírban úszó tányérok helyét is pillanatok alatt átvehetik a tiszta süteményes tálcák.

A tálalás zónája a mosogató mellett kap helyet ebben az elrendezésben, így a frissen kisült húsnak pillanatok alatt elővarázsolhatsz egy tiszta tányért az edényszárító tálcáról is, nem kell a fiókokban keresgélned.

Howa tipp: te is azonnal ezt a kamraszekrényt akarod majd, ha megtudod, hogy a tartós élelmiszerek mellett összes lábosod és edényed is kényelmesen elfér benne. Méreteit ráadásul te szabhatod meg, így a legkisebb konyhában is jó szolgálatot tesz majd.

Varázsolj otthonos hangulatot egy konyhaszigettel

Mihez kezdj az L-alakú kialakításnak köszönhetően fennmaradó szabad térrel? Építs ki egy konyhaszigetet, válassz hozzá pár ízléses bárszéket, és máris kaptál egy hangulatos kis reggeliző sarkot. Az itt elfogyasztott közös reggelik a családi élet egyik fő színterévé teszik majd L-alakú konyhádat.

Te is beleszerettél ebbe az egyszerű, de praktikus elrendezésbe és már a konyhasziget színén gondolkozol? Kérj ingyenes ajánlatot, és segítek megtervezni álmaid konyháját »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor