+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.04.06.

5 tipp a személyiségedhez illő konyhához

A konyha a családi élet egyik fő színtere, ezért a gördülékeny munkafolyamatok mellett különösen fontos, hogy jól is érezd ott magadat. A családi reggeliket és ebédeket, a főzést vagy a délutáni kávézást a barátnőkkel akkor fogod csak igazán élvezni, ha konyhád stílusa tökéletesen illeszkedik a személyiségedhez. Ezért összegyűjtöttük, mire kell odafigyelned, hogy konyhád ne csak egyedi, hanem stílusos is legyen.

1. Válaszd ki a személyiségedhez passzoló színeket

A falak színe alapvetően meghatározza konyhád hangulatát, így érdemes elegendő időt szánnod a tökéletes árnyalat megtalálására, és addig keverned a színeket, míg úgy nem érzed, hogy ez illik a leginkább személyiségedhez.

Ha szeretnéd, hogy a konyhád nyugalmat árasszon, akkor egy halványabb kék szín remek választás, de figyelj oda arra, hogy a sötétebb árnyalatai már nyomasztóan hatnak. Viszont, ha mozgalmas életet élsz és szeretnéd, hogy a lakásod is tükrözze kifogyhatatlan lendületedet, akkor válassz olyan élénk színeket, mint a piros vagy a citromsárga. Hogy ezek a szokatlan színek mennyire jól mutatnak egy modern konyhában, azt itt meg is nézheted.

Howa tipp: Ha pedig nem mersz megkockáztatni egy merészebb színt, vagy csak szereted a fehér falak árasztotta könnyed eleganciát, akkor ezeket a gyönyörű fehér konyhákat látnod kell.

2. Konyhád harmonizáljon a lakás többi részével

Már régen elmúltak azok az idők amikor a konyha csak a főzésre szolgált, ma már sokkal inkább otthonod fénypontja ez a helyiség. A tervezéskor ezért figyelj oda arra, hogy konyhád illeszkedjen otthonod stílusához.

Főleg az amerikai konyhák esetében igaz ez, hiszen itt az összenyitott terek miatt a látványos stílusbeli különbségek mind a nappali, mind a konyha hangulatára rányomhatják bélyegüket.

Egy minimalista konyha például furán mutatna egy tradicionális nappalival, ezért fontos, hogy a színek és a bútorok is hasonló stílust képviseljenek a lakás különböző helyiségeiben.

3. Fejezd ki stílusodat egyedi bútorokkal

A falak színe mellett a bútorok stílusa is döntően befolyásolja egy helyiség hangulatát, így a megfelelő darabokkal igazi karaktert adhatsz konyhádnak.

Éppen ezért válassz igényeid szerint méretre szabható, konyhád adottságaihoz tökéletesen illeszkedő bútorokat, ahelyett, hogy olyan előre gyártott megoldás mellett döntenél, ami után hiányérzeted maradna.

Akár a rusztikus, akár a modern vagy a minimalista stílus áll a legközelebb személyiségedhez, fontos, hogy az ízlésedhez és konyhád stílusához leginkább passzoló konyhabútorok mellett dönts. Így egy szűk konyhában igazán jól jön majd néhány sarokfiók és egy tágas felsőszekrény, míg egy nagyobb konyhában már a konyhasziget méretével is játszanod kell, hogy jól mutasson.

Howa tipp: a bútorok kiválasztásánál az esztétika mellett figyelj oda arra is, hogy egy kényelmesen és élvezhető konyhát kapj, ahol a legnagyobb lakomák elkészítése is gyerekjáték lesz. Ehhez néhány praktikus trükköt már össze is gyűjtöttem korábban.

4. Dobd fel hangulatos fényekkel

Nyugodtan fújhatsz egyet, a nehezén túl vagy. A megfelelő bútoroknak és színeknek köszönhetően konyhád már valószínűleg elképesztően mutat, már csak egy kis otthonos hangulatot kell elővarázsolnod.

Ez pedig gyerekjáték lesz ezekkel a zseniális konyhai égőkkel, amelyek közt akkor is megtalálod majd a kedvenced, ha egy kis romantikus hangulatvilágításra vágysz, és akkor is, ha szereted a kézzel készített egyedi megoldásokat.

5. Mutass meg még többet személyiségedből egyedi dekorációkkal

Vallom, hogy a tökéletesség a részletekben rejlik, ezért, ha olyan konyhára vágysz, amelyik harmóniában van személyiségeddel, akkor figyelj oda az apróságokra is. Egy modern konyhából például nem hiányozhanak az okoseszközök, amelyek nemcsak jól mutatnak, de élvezetessé teszik konyhád használatát.

A hagyományos konyhák kedvelői is rengeteg lehetőség közül válogathatnak a zöld csempéktől kezdve a tégla borítású falakon át az izgalmas fekete munkalapokig, ha szeretnének igazán egyedi és otthonos hangulatot teremteni.

Howa tipp: ha szükséged lenne egy kis ihletre, ami segít beindítani az ötletelést, akkor nézd meg a 2017-es év legmenőbb trendjeit vagy ezt a 10 meseszép konyhát, ami téged is elvarázsol majd.

Ha te is a személyiségedhez tökéletesen passzoló konyhára vágysz, akkor kérj ingyenes ajánlatot »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor