+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.02.14.

11 lenyűgöző dizájn modern konyhákhoz

Te is modern konyhára vágysz, de nem tudod hogyan fogj neki a kialakításnak? Összegyűjtöttem neked 11 lélegzetelállító modern konyhatípust, amelyek után garantáltan remek ötleteid támadnak majd neked is.

1. A fa és a kő találkozása

Néha két teljesen eltérő anyag párosításából is zseniális eredmények születhetnek. Elsőre talán merész gondolatnak tűnhet konyhád összes falfelületét kővel borítani, de mikor meglátod, hogy a fából készült sötét konyhabútorokkal mennyire tökéletes összképet alkot, elakad majd szavad.

2. A fémek bűvöletében

Ennél a stílusnál fontos tudnod, hogy a fémborítású konyhabútorok uralják a teret, minden másnak a színét ezekhez kell majd igazítanod. Az arany színű kiegészítők például remekül mutatnak egy matt ezüst konyhában.

3. Extrém színek

Rugaszkodj el a hagyományos megoldásoktól, és használj extrém színeket. A modern konyhák bútorain hatalmas népszerűségnek örvendenek az extrém meleg színek, mint a piros vagy a citromsárga.

4. A nagy visszatérő: a csempe

A csempeborítású falak legutóbb az 1970-es években voltak annyira menők, mint napjainkban. Legyen színes vagy fehér, mozaikszerű vagy tégla hatású, egy csempézett fal a legmodernebb konyhában is megállja a helyét.

5. Egy kis retro sosem árt: függő lámpák

Az elmúlt években a függő lámpák helyét átvették a süllyesztett vagy a mennyezetbe épített megoldások. A plafonról lelógó lámpák azonban visszatértek és divatosabbak, mint valaha. A legmodernebb konyhába is retro életérzést csempésznek.

6. Bárhangulat a reggelihez

Néhány bárszékkel egy konyhaszigetből könnyedén varázsolhatsz divatos és modern reggeliző sarkot, amikor pedig nincs rájuk szükséged, betolhatod őket a pult alá. Arra azért figyelj oda, hogy a bárszéknek passzolnia kell konyhád bútoraihoz, akármilyen keveset is van szem előtt.

7. A márvány sokadvirágzása

Annak idején órákat lehetett vitatkozni azon, hogy a márvány munkalapok vajon ízlésesek-e. Elnézve ezeket a modern konyhákat, ez ma már nem kérdés. Egy kis kreativitással és a megfelelő konyhabútorok kiválasztásával akár konyhád ékköve is lehet egy márványmintás munkalap.

8. Eldugott fogantyúk, látványos elegancia

Míg a minimalista stílusban a kiegészítők is elnagyolt méreteket kapnak, addig a többi modern irányzatban ezek pont, hogy eltűnnek. Legalábbis a szemed elől, hiszen a modern konyhákban a fogantyúkat a bútorok éleibe marják. Használd ezt az egyszerű trükköt, és varázsolj utánozhatatlan eleganciát kis és tágas konyhákba egyaránt.

9. Kerek forma(bontás)

A kerek formák a tágas konyhákban érik el a legnagyobb hatást, hiszen minél nagyobb egy bútor, annál jobban hangsúlyosabbá válnak majd az ívelt szélei. Ha igazán bátor vagy és nem riadsz vissza a formabontó megoldásoktól, akkor válassz lekerekített munkalapot egy szabályos, szögletes bútoralapra.

10. A sokoldalú üveg

Az üvegfelületek megnövelésével elválaszthatsz bizonyos helyiségeket, ráadásul konyhád olyan egyedi dizájnt kaphat, amiről nem is álmodtál volna. A modern konyhákban a szekrényfrontok általában egységes és zárt lapot alkotnak, az üveggel borított felületek pedig átköltöznek a bútorokról a konyhapultok borítására.

11. A természet közelsége

Szinte az összes modern konyhára jellemzőek a tágas és fényes terek, ezért igencsak nagy ablakokra lesz majd szükséged. Engedd be otthonodba a természetet, és nem fogod megbánni, hiszen remek hangulatot varázsol majd. Fokozd az összhatást további zöld növényekkel, de figyelj oda arra, hogy a dekoráció stílusa passzoljon konyhabútoraidhoz.

Ugye, hogy máris beleszerettél ezekbe a modern konyhákba? Remek ötleteidet ne tartsd magadban, segítek megtervezni álmaid konyháját. Kérj ingyenes ajánlatot itt »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor