+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fel a rendelkezésedre álló területet az egyes munkafolyamatok szerint, és még a legnagyobb családi ebédek elkészítése is játszi könnyedséggel megy majd. Nézd meg, hogy mire kell odafigyelned, amikor a főzés zónát tervezed.

A főzés zóna alapszabálya

Legyen szó bármely elrendezésről, akármekkora konyháról, a főzés és az előkészítés zóna mindig egymás mellé kerülnek. Így bármikor ránézhetsz a tűzhelyen puhuló tésztára, miközben a hagyma szeletelését és a mártás keverését, vagyis az ebéd további előkészületeit sem kell félbehagynod.

Hogy a sütő mellett a tárolás vagy a tálalás zóna kap helyet, az már nagyban függ konyhád méretétől. Az 5 legpraktikusabb elrendezésben ugyanis más-más szabályok érvényesülnek:

3 praktikus bútor a főzés zónába

Miután ellenőrizted, hogy a te konyhádhoz melyik elrendezés passzol a leginkább, a következő lépés a megfelelő bútorok kiválasztása. Ezekkel nemcsak plusz tárolóhelyet nyerhetsz, hanem minden eszköz kéznél lesz majd, amikor csak szükséged van rá. Következzen tehát a főzés zóna 3 elengedhetetlen kelléke.

1. Tágas alsószekrény az edényeknek
A BLUM nagy teherbírású vasalatainak köszönhetően egyetlen szekrényben tárolhatod a legnehezebb lábosokat, serpenyőket és edényeket. Célszerű a főzőlap alá vagy közvetlenül a tűzhely mellé rakni ezt a praktikus bútort.

2. Alsószekrény a sütőeszközöknek
A sütő másik oldalán is jól jön egy olyan alsószekrény, amiben átláthatóan és rendszerezetten pakolhatsz. Ide kerülnek majd a tepsik, robotgépek és sodrófák.

3. Keskeny kihúzó az apróságoknak
Ugye neked sincs kedved minden alkalommal a fűszereket, a sütőporokat és a lisztes dobozt keresgélni? Ezzel a teljesen egyedi méretre szabható, keskeny kihúzóval nem is lesz rá szükséged.

Egyedi megoldás a divatos főzés zónához

Természetesen a divatos megoldásokról sem feledkeztünk meg, mutatunk is egy különleges és látványos elrendezést. Egy tágas konyhában akár egy trendi konyhaszigeten is kialakíthatod a főzés zónát, viszont az aranyszabályt ilyenkor is célszerű betartani. Vagyis a tűzhellyel együtt az előkészítés zóna is a szigeten kapjon helyet.

Álmodd meg a tökéletes konyhát, én pedig segítek hozzá megtervezni a legpraktikusabb bútorokat. Kérj ingyenes ajánlatot itt.

További bejegyzések

5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom
Feng shui a konyhában – a harmonikus otthon 11 titka
2017.06.01.

Feng shui a konyhában – a harmonikus otthon 11 titka

Az kínaiak több ezer éve törekszenek arra, hogy otthonuk ideális elrendezésével egyensúlyt é …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor