+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2016.10.04.

10 érv a kamraszekrény mellett, spájz helyett

Az új ház tervezésekor a hölgyek szívét leginkább a konyha tervezése dobogtatja meg. Bár a kezdetekkor még a fontossági lista élén áll a spájz vagy egy kisebb kamra, sokszor helyszűke miatt mégis a kompromisszum áldozatául esik.

A különböző alapanyagok, fűszerek, lisztek, befőttek, lekvárok stb. pedig igazán megérdemelnének egy könnyen megközelíthető helyet. Éppen ezt a célt szolgálják a kamraszekrények, amelyek ráadásul lényegesen olcsóbbak, praktikusabbak és mutatósabbak is, mint egy spájz vagy kamra. Összegyűjtöttem 10 érvet, miért érdemes inkább a kamraszekrényt választani a spájz helyett.

10 érv a kamraszekrény mellett, spájz helyett

  1. Átláthatóbb
  2. A spájzokkal és kamrákkal az egyik legnagyobb probléma az átláthatóság. Hiszen hiába helyezünk el bennük polcokat, mindig lesz olyan befőtt vagy lekvár, ami a polc végében köt ki, és akár évekig rejtve marad. Ezzel szemben a kihúzható fiókokkal szerelt kamraszekrénybe pakolt minden egyes étel mindig szem előtt van. Így lényegesen kisebb az esélye, hogy valaminek a szavatossága azért jár le, mert nem vettük észre, hogy ott van.


  3. Helytakarékosabb
  4. A spájz vagy kamra építésekor számolni kell a téglák vastagságával, ami értékes cm-eket vesz el a tárolóhelyiség méretéből. Pakoláskor azonban minden apró cm számít. Egy kamraszekrény esetében a kétoldali téglák helyén akár egy vékonyabb szekrény is kialakítható, ahova kényelmesen el lehet helyezni a fűszereket vagy a befőtteket.

  5. Olcsóbb
  6. Egy spájz tervezésére már az építés során gondolni kell, utólag már csak nagyon drágán, jelentős átalakításokkal építhető be. Sőt, ajánlott évente-kétévente tisztasági festést is végezni, ami tovább növeli a költségeit. A kamraszekrény ugyanakkor már a konyhaszekrény tervezésekor kialakítható, nem növeli meg extrán a konyhabútor árát.

  7. Könnyebben megközelíthető
  8. Míg a spájzban min. 70-90 cm helyet kell biztosítani, hogy be tudjunk menni és a kamra túlsó felében található polcok tartalmához is hozzáférjünk, a kamraszekrény esetében ez szóba sem jöhet. A fiókok kényelmesen kihúzhatók és egyszerűbben, kényelmesebben hozzáférhetünk a tartalmukhoz.


  9. Egyszerűbb hozzáférni
  10. Míg a spájz tartalmához csak egyetlen irányból férhetünk hozzá, a kamraszekrény kihúzott fiókjait 3 oldalról is megközelíthetjük. Így kényelmesen elérhető minden, amit csak beletettünk. Tovább növeli a használhatóságot, ha a fiókok oldallapjai üvegből készülnek és átlátszóak, így még jobban látható, mi minden van bennük.

  11. Jobban rendszerezhető
  12. A spájzokban leginkább a polcos megoldásoknak van elegendő hely, és a termékeket csak egymás mögé tudjuk helyezni, a kamraszekrény fiókjaiban kényelmes kis rekeszeket lehet kialakítani, így határozottan elkülöníthetők egymástól a különböző méretű vagy fajtájú tárolóedények, üvegek, konzerves dobozok stb.


  13. A konyha design-jába illeszthető
  14. Míg a spájzot vagy kamrát csak egy ajtóval tudjuk elrejteni, a kamraszekrény tökéletesen a konyha design-jához alakítható, ajtaja megegyezik a konyhaszekrény anyagával és kialakításában is tökéletesen a konyhabútorhoz igazodik, kiváló egységet alkot vele.

  15. Tökéletesen igényekre szabható
  16. Míg egy spájz esetében maximum a helyiség méretében, a polcok számában és helyében van lehetőség az egyediségre, egy kamraszekrénynél a kialakítási lehetőségek száma végtelen. Igények szerint alakíthatók a fiókok és a méretük, tervezhetünk bele polcokat, magas és vékony kihúzható részeket, kiforduló polcokat, pont ahogy megálmodtad és ahogy leginkább kézre áll. A Blum vasalatok milliónyi lehetőséget tartogatnak, és nincs olyan igény, amelyre ne kínálnának professzionális megoldást.

  17. Praktikusabb
  18. Mivel a kamraszekrényt közvetlenül a konyhaszekrénybe tervezzük, ezért a használata is egyszerűbb és praktikusabb. Érdemes a főzési útvonalba illeszteni, így a főzés során a szükséges hozzávalók épp csak egy karnyújtásnyira lesznek.

  19. Bármikor kialakítható
  20. Míg a spájzot és a kamrát már a ház tervezésekor meg kell építeni, addig a kamraszekrény néhány apró átalakítással bármikor, akár utólag is kialakítható. Érdemes ezért meglévő konyha esetén is átgondolni a lehetőségeket, mert milliónyi bosszúságot és energiát spórolhatunk meg vele.

Te is egy csodás kamraszekrényről álmodozol?
Kérj ajánlatot, segítek álmaid kamraszekrényének megvalósításában »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor