+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.02.16.

Minden, amit a minimalista konyhákról tudnod kell

Bár sokan azt hiszik, a minimalista konyha csak a sallangmentes és letisztult formákból áll, azonban a terek hatékony kihasználása éppolyan fontos eleme ennek a stílusnak. Hogy eloszlassam a tévhiteket, összegyűjtöttem neked a minimalista dizájn legfontosabb jellemzőit

A minimalista konyha legfontosabb jellemzői:

Letisztult formavilág
A minimalista konyha formavilágát az elnagyolt méretű bútorok és a szabályos, szimmetrikus formák uralják. Nincsenek felesleges kiegészítők, ezért a dekorációs elemek használatát is csökkentsd a lehető legalacsonyabbra, jelszavad pedig legyen az egyszerűség, amikor bútoraid dizájnjáról döntesz.

Howa tipp: Pakolj el mindent a pultról és csak a legszükségesebb eszközeidet hagyd elől, ekkor érvényesülhet csak igazán ez a letisztult stílus. Egy sarokszekrényben például rengeteg apróság elfér, így nem pultodon mindig rendet tarthatsz.

Funkcionális kialakítás
Minimalista konyhád nemcsak modern látványvilágával varázsol majd el, hanem az élvezetes használatával is. A berendezések és a konyhabútorok kiválasztásakor az ésszerűség és a praktikusság lesznek a legfontosabb tényezők.

Howa tipp: A dizájnjával nemzetközi szinten több díjat is elnyerő Aventos felsőszekrények lenyűgöző látványt nyújtanak és rendkívül praktikusak is, hiszen méretüket a konyha adta lehetőségekhez igazíthatod, a felfele nyíló szekrényajtók pedig a legszűkebb konyhában sem foglalnak fölösleges teret.

Modern eszközök és berendezések
A minimalista egy divatos és modern stílus, ezért törekedj arra, hogy konyhabútoraid és egyéb eszközeid is ezt a hangulatot sugározzák magukból.

Howa tipp:Egy modern konyha néhány hasznos eszközzel könnyedén lehet okoskonyha is. Nézd meg itt, hogyan forradalmasíthatod konyhádat.

Visszafogott színvilág
A falak és bútorok színének kiválasztásakor is törekedj a visszafogottságra, hiszen a minimalista konyha alapszínei a fehér, a szürke és a bézs. A bútoraid színe határozza meg konyhád arculatát, így ezekhez igazítsd a fogantyúkat, a kilincseket és egyéb elemeket is

Howa tipp: a minimalista konyhában legfeljebb három szín megengedett, méghozzá úgy, hogy az alsószekrények kapják a világosabb színeket. A konyhapulthoz és felsőszekrényekhez választhatsz sötétebb árnyalatokat.

Innovatív anyagválasztás
Az elnagyolt méretek és a letisztult formavilág akkor kelt majd igazán elegáns hatást, ha a legmodernebb anyagú konyhabútorokat választod. A minimalista konyhában a természetes anyagokból készült, sima felületű bútorok mutatnak a legjobban. Ezekhez remekül passzolnak a rozsdamentes acél, üveg vagy ásványi anyag kiegészítők.

Howa tipp: A matt fekete pultok az idei évben igazán divatosak lesznek, ugye mennyire jól néz ki?

Fényes felületek

Az elnagyolt méretek nemcsak a bútorokon mutatnak jól, hanem az ablakokat is igazán trendivé teszik. A hatalmas ablakok ráadásul amellett, hogy esztétikusak, még rengeteg fényt is beengednek a konyhába.

Howa tipp: Ha nem tudod elképzelni, hogy mennyire jól mutathatnak a nagy ablakok otthonodban, akkor nézd meg ezt a két minimalista konyhát, és elakad majd a lélegzeted.

Ha te is beleszerettél ezekbe a rendkívül divatos dizájnokba, kérj ingyenes ajánlatot, és segítek megvalósítani álmaid minimalista konyháját »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor