+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2016.11.01.

Konyhatervezés 5 lépésben

A konyha minden otthon szíve és lelke. Egy rossz tervezéssel azonban felesleges plusz munkát, fáradtságot és bosszankodást okozhatunk magunknak. Érdemes ezért már a tervezés szakaszában tudatosan átgondolni, hogy milyen munkafolyamatokat, mikor és hogyan végzünk, milyenek a bevásárlási és főzési szokásaink. Ehhez adok most egy kis iránymutatást, nézzük, milyen lépések mentén érdemes megtervezni a konyhát.

  • 1 lépés: Gondold át a konyhai munkafolyamatokat
  • Már a tervezéskor gondold át, hogyan működnek a különböző munkafolyamatok a konyhában. A cél, hogy minden a lehető legközelebb legyen, amikor szükséged van rá. Legyen az a mosogatógép kipakolása, a reggeli elkészítése vagy az ételek főzése.Törekedj arra, hogy a mosogatógépből mindent a lehető legrövidebb úton tudj kipakolni, a reggelihez szükséges kellékek egy karnyújtásnyira legyenek az előkészítés helyétől, a főzéshez szükséges dolgokat pedig tervezd a tűzhely közelébe.


  • 2. lépés: tervezd meg a zónákat
  • A konyha tervezésekor az egyik legfontosabb feladat a zónák kijelölése, ennek célja, hogy minden ott essen kézre, ahol éppen szükség van rá. A tárolás zónába célszerű tenni az élelmiszereket. A tálalás zónába kerüljenek az evőeszközök, tányérok és poharak. A mosogatás zónában található a mosogatógép és a mosogató tálca, valamint a mosogatáshoz szükséges dolgok. Az előkészítés zónában az ételek előkészítéséhez szükséges eszközök kerüljenek, a főzés/sütés zónába pedig a serpenyők, edények, főzőkanalak.

  • 3. lépés: Amit lehet építs be
  • Ha minden kézre esik, akkor a konyhai munka úgy megy majd, mint a karikacsapás. Amit csak tudsz építs be fiókokkal és felnyílókkal. Figyelj, hogy a fiókokat teljesen ki lehessen húzni, így semmi nem marad rejtve, és teljesen átlátható lesz a fiók tartalma.

  • 4. lépés: Tervezd meg a belső osztókat és konyhai segítőket
  • A gondosan tervezett belső elosztókkal minden egyes fiókban rendet és átláthatóságot tarthatsz. A Blum nemesacél tálai rugalmasan összeállíthatók és mosogatógépben is tisztíthatók. Külön előny, hogy az evőeszköztartó mellet még számos további készlet is rendelhető.


    Bár megszokott, hogy az edényeket inkább ajtók mögé rejtjük, én inkább a fiókos megoldást ajánlom, mert sokkal könnyebben kezelhető, átláthatóbb és jobban kézre is áll. A speciális ORGA-LINE osztókkal rugalmasan alakíthatók ki a kereszt és hosszanti rekeszek, készüljön akár edényekhez, fedelekhez vagy főzőeszközökhöz. A különböző ORGA-LINE eszközökkel minden egyes konyhai mozdulat egyszerűsíthető. Ki ne küszködött volna már a fólia levágásával?

  • 5. lépés: Tervezz kihúzókat és felnyílókat az ajtók helyett
  • Egy nagyobb főzés során számos edényre, eszközre és tányérre van szükségünk. A folyamatos hajlongás és kutatás felesleges energiákat von el. Kényelmes kihúzókkal és felnyílókkal viszont minden kényelmesen áttekinthető és fáradtság nélkül átlátható.

Megálmodtad álmaid konyháját? Segítek a tervezésben és a kivitelezésben is! Kérj ingyenes ajánlatot itt »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor