Ilyen az ideális kamraszekrény
Korábban hosszan írtam arról, hogy miért tartom lényegesen jobb megoldásnak a kamraszekrényt a spájzzal szemben, aztán közben rájöttem, hogy ahhoz viszont nem adtam támpontot, milyen is az igazán jó kamraszekrény. Hát most pótolom.
Az ideális kamraszekrény meghatározása közben nem is olyan egyszerű, mert mindannyian mások vagyunk, máshogy használjuk a konyhát, és természetesen a szokásaink is különbözőek. Ezért inkább arra kell törekedni, hogy azt a néhány alapelvet tudjuk betartani, amelyek a könnyen és élvezetesen használható, átlátható kamraszekrényhez elengedhetetlenek, miközben lehetőleg minél több élelmiszernek biztosítsunk helyet.
Az ideális kamraszekrény…
- … helykihasználása optimális
- … magas és zártoldalú fiókokat rejt
- … belső elrendezése rugalmasan alakítható
- … terhelhető
Az optimális helykihasználás a fiókos kamraszekrények egyik legnagyobb előnye, hiszen a fiókokba rendkívül sok élelmiszer elhelyezhető, a belső felosztókkal pedig a tárolnivalók átláthatóan rendszerezhetők, így mindig megtalálod, amit keresel.
Nincs annál bosszantóbb, ha a liszt, a zabpehely vagy az aprótészta kifolyik a szekrényben/fiókban, vagy netalántán kiesik a fiókból. Ezért lényeges, hogy a kamraszekrény fiókjaihoz mindig magas és zártoldalú fiókokat tervezzünk. Nem jó megoldás az alacsony vagy rácsos oldal, hiszen egy óvatlan pillanat és már a földön landolt a fiók tartalma. A magas és zárt oldalú fiók persze nem jelenti azt, hogy az átláthatóság csorbát szenvedhet. Erre találta ki a BLUM a gyönyörű üvegfalakat, és bár azt gondolhatnád, hogy ez a csodás megoldás biztosan nagyon drága, megnyugtatlak, nem az.
Mi évente legalább kétszer szoktuk átpakolni a kamraszekrényt. Ezt azért is tartom fontosnak, mert így a közeli lejáratú alapanyagokat előbbre tudom húzni, másrészt pedig újrarendszerezhetem az egyes fiókok tartalmát is. Hiszen ahogy változnak a szezonok, úgy alakulnak a főzési szokásaink is, és nem feltétlenül ugyanazok az alapanyagok lapulnak a kamraszekrényben nyáron, mint télen. Ilyenkor nagyon praktikus, ha a kamraszekrény fiókjainak belső felosztói rugalmasan alakíthatók, így mindig tartható a rend és a maximális átláthatóság.
A kamraszekrény feladata a spájz helyettesítése. Ide kerülnek a lisztek, az édesítők, a lekvárok, a savanyúságok, az üdítők stb. Ezek bizony magukban sem könnyűek, egymás mellé rendezve pedig kimondottan nehezek lesznek. Ezért fontos, hogy a kamraszekrény is terhelhető legyen. A BLUM rendszerekkel a fiókok akár 70 kg-ot is elbírnak, így meglepően sok befőttet és más finomságot tudsz benne biztonságosan tárolni.
Te is egy praktikus kamraszekrényről álmodozol?
Kérj ingyenes árajánlatot itt és megvalósítom az álmodat »