+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.02.07.

Így tervezz tökéletes konyhaszigetet

Akármennyi lakberendezési újságot megnézel, a konyhaszigetek bizony nem hiányozhatnak a 2017-es konyhatrendek sorából. Keskeny, hosszú, széles vagy éppen dupla…. a konyhasziget az álomkonyha tökéletes kelléke.

A tökéletes konyhasziget megtervezése azonban rengeteg odafigyelést és tervezést igényel, ha nem szeretnéd, hogy funkcionalitás helyett csak akadályozzon a mindennapi feladatok elvégzésében. De ne aggódj, segítek a megvalósításban.

Nézzük, hogyan készül a tökéletes konyhasziget

1. lépés: Mérd fel a rendelkezésre álló helyet

Igen, tudom, hogy szép nagy és tágas konyhaszigetről álmodozol, de fontos tudnod, hogy igazán csak egy nagy konyhában mutat jól. Ha azonban már legalább 12-15 nm a konyhád területe, akkor bátran gondolkodhatsz benne.

Ha 20-25 nm-nél nagyobb a konyhád, akkor jól mutat majd egy hosszú sziget a konyha közepén. Ezen kényelmesen elfér a főzőlap, a mosogató és a mosogatógép, sőt még az előkészítésnek is marad hely kettő között. De erről majd egy kicsit később.

Ha 4 m-nél rövidebb a konyhád, akkor válaszz inkább rövidebb szigetet. Viszont ha van elegendő helyed, akár a szélességét is megduplázhatod.

Ha keskeny és rövid a konyhád, akkor nem ajánlom a konyhaszigetet, mert csak még jobban összenyomja a teret, ráadásul nem fogsz tudni kényelmesen mozogni sem benne. Mit szólnál inkább egy konyhapulthoz?

2. lépés: Határozd meg a konyhazónákat

A konyhazónák tervezése nem a tervezők dilije, sokkal inkább a te kényelmedet és a maximális praktikumot szolgálják. A konyhazónáknak köszönhetően maximálisan a saját konyhai tevékenységedhez és a mindennapi szokásaidhoz igazíthatod a konyhát, ezzel rengeteg felesleges mozdulatot és sétálást spórolhatsz meg.

Jó hír, hogy a BLUM vasalatgyártó (amit egyébként én is mindig használok a bútorok gyártásakor) már mindent kitalált helyettünk. Több évtizedes tapasztalatok, fejlesztések és vélemények alapján összeállították az ideális konyha felépítését. Ez persze mindig más, attól függően, hogy éppen U-konyhát, G-konyhát vagy éppen konyhaszigetes konyhát tervezel-e.

3. lépés: Rendezd be a konyhaszigetet

Ha megvan a konyha mérete, és kialakítottad a zónákat is, jöhet a részletes tervezés. Gondold át, hogy mekkora helyre van szükséged az élelmiszereid számára, mennyi edényed, tányérod vagy poharad van. Hogyan tudod azokat elhelyezni, hogy leginkább kézreálljanak abban a zónában, ahol majd használni fogod őket. A legfontosabb, hogy érezd jól magad a konyhádban.

A tervezéshez hasznos tanácsokat találsz itt, itt és itt.

Szép és funkcionális konyhaszigetre vágysz? Én megvalósítom az álmodat! Kérj ingyenes árajánlatot »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor