+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.01.26.

Az okoskonyha az ajtódon kopogtat

A kérdés csak az, hogy érdemes-e beengedned. Bár számos negatív véleményt hallhattál korábban, ma már nem kérdés, hogy rengeteg olyan fejlesztés létezik, amely igazán élvezetessé teheti konyhád használatát - méghozzá elérhető áron. Hogy megkönnyítsem számodra a tájékozódást, összegyűjtöttem azokat az eszközöket, amelyeknek igazán nagy hasznát veheted.

Útmutató az okoskonyha világához

A technikai vívmányokat a legtöbben mindig is kétkedve fogadták. Jó pár éve már, hogy megjelenet az indukciós főzőlap, amelyre akkoriban szintén sokan legyintettek, mondván haszontalan. A kezdeti nehézségek ellenére aztán azóta is töretlen népszerűséget harcolt ki magának. Hasonló út elején járnak az okoseszközök is, én pedig megmutatom mit érdemes már most beszerezned.

Az első úttörő – az intelligens hűtőszekrény

A konyhai gépek közül egyértelműen az intelligens hűtőszekrények a legnépszerűbbek. Ez nagy nagyrészt annak köszönhető, hogy a belső kamera segítségével egy HD kijelzőn és a telefonodon is bármikor ellenőrizheted tartalmát. Így bevásárlás közben elég egy pillantás és máris tudod, mi az, ami hamarosan elfogy. Amikor pedig otthon vagy, elkerülheted a fölösleges ajtónyitogatást.

Ezzel amellett, hogy energiát takarítasz meg – ami jót tesz a villanyszámládnak -, élelmiszereid frissességét is tovább megőrizheted. Ha pedig valamelyik étel szavatossága hamarosan lejár, arról sem maradsz le, hiszen hűtőd erről is értesítést küld neked.

Fényes jövő előtt – tűzhely, amely ismeri kedvenc receptjeid

Joggal vetődik fel benned a kérdés, látva a hűtők fejlődését, hogy vajon találsz-e tűzhelyet is ennyi extra funkcióval. Nem kell már sokat várnod az első sütőkig, amelyek letöltik és megjegyzik kedvenc receptjeidet, majd ennek megfelelően el is készítik azt. Jelenleg azonban be kell érned annyival, hogy a telefonodról bárhonnan rácsatlakozhatsz és irányíthatod. Az intelligens sütők még igen csak gyermekcipőben járnak, az első komolyabb tudású modellek közel két éve jelentek meg. A piac bár lassan, de növekszik és egyre több világmárka jelentkezik saját fejlesztésekkel.

Ezt a funkció igen csak hasznos, amikor ki kell futnod a boltba, vagy csak nem emlékszel miután elindultál otthonról, hogy elzártad-e a tűzhelyet. Ezt megoldhatod a távolból is, anélkül, hogy haza kéne rohannod. Ezenkívül nem kell a konyhában rostokolnod akkor sem, mikor ebédet készítesz, hiszen bármikor letekerheted a hőfokot. Nyugodtan kimehetsz a kertbe pihenni anélkül, hogy attól félnél leég a hús.

Kényelem a hétköznapokon is - Intelligens apróságok

A fenti két példából egyértelműen látszik, hogy a szakembereknek sikerült valóban hasznos funkciókkal okosabbá tenni konyhádat. De vajon mi a helyzet a ritkábban használt, kisebb gépek terén? Az alábbi listában mutatom azokat az eszközöket, amelyekhez akár már ma könnyedén hozzájuthatsz és könnyebbé tehetik életed.

- Prep Pad: Megmutatja a rátett élelmiszerek súlyát, szénhidrát- és fehérjetartalmát is. Mondhatni a személyes táplálkozási tanácsadód lehet.

- Okos „orr”: Elfér a tenyeredben és megmutatja, hogy mennyire friss az általad vásárolt hús, így megelőzheted az ételmérgezéseket.

- Swipe: Olyan gesztusvezérelt pad, amit egy-egy kézmozdulattal irányíthatsz és összekapcsolhatod többi okoseszközöddel. Tészta gyúrása közben például úgy veheted fel telefonodat, hogy hozzá sem kell érned.

- Okosmérleg: Sütés közben igazán nagy hasznát veheted annak a képességének, hogy pillanatok alatt képes újraszámolni a recepthez szükséges összes hozzávalóból szükséges mennyiséget. Így, ha útközben kifogynál a kakaóból, még elkészítheted kedvenc desszerted ugyanolyan minőségben.

Az okosmérleg segítségedre lehet az egészséges táplálkozásban is. Megmutatja, hogy az élelmiszer, amit rátettél mennyi kalóriát, cukrot, zsírt és fehérjét tartalmaz. Az egyes anyagok esetében külön határértékeket állíthatsz be, a mérleg pedig figyelmeztet, ha túllépnéd a szükséges energiabevitelt.

A fentebb említett eszközök már ma rengeteg háztartás életét teszik könnyebbé. Az élvezetesen használható konyha legújabb vívmányai már számodra is elérhetőek és a legmodernebb konyhát is képesek feldobni.

Ha okoskonyhát szeretnél, de nem tudod hogyan fogj hozzá, kérj ingyenes ajánlatot, és együtt megtervezzük álmaid konyháját »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor