+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.01.05.

10 meseszép konyha típus, amitől könnybe lábad a szemed

Itt az új esztendő, amikor is mindannyian tele vagyunk új ötletekkel. A sok fogadalom és tervezés közben hiba lenne éppen a kedvenc helyiségünket kihagyni: a konyhát! A következőkben 10 olyan konyhát mutatok neked, amelyek között garantáltan találsz olyat, amit azonnal elfogadnál.

1. Az év színe: kék

Ha már az új esztendőt említettem, a külföldi blogok véleménye szerint a 2017-es év színe a kék lesz a konyhában. Az árnyalatok kiválasztásánál azonban érdemes odafigyelned, néhány bútor esetében szokatlan hatást kelthetnek az erős színek. Ilyenkor egy kis bézzsel, vagy fehérrel kombinálva nyerhetsz még szebb összhatást.


2. Időtálló zöld

A zöld már eddig is népszerű volt, igazán jól a tradicionális konyhákban mutat. A modern elrendezések és élénk színek esetében azonban csak mérsékelt mennyiségben javaslom használatát.


3. Klasszikus fehér

A fehér az a szín, amelyik soha nem megy ki a divatból. Lehet a konyhánk klasszikus vagy modern, kicsi vagy hatalmas, a fehér szín minden esetben tökéletes választás.


4. Rusztikus

A divatos színek és modern trendek mellett persze ne feledkezzünk meg egy másik időtlen klasszikusról sem. A rusztikus stílus napjainkban új virágkorát éli és a képeket nézve csak remélni tudom, hogy ez még sokáig így is marad.


5. Még több rusztikus

És ha már ennyire megkedveltem a stílust, akkor ezt az összeállítást sem hagyhatom figyelmen kívül. Míg az előző összeállítás szinte csak a fa elemekre építve kelt egyedi hangulatot, addig ezeknél a konyháknál már bátran nyúlnak más elemekhez is, a kővel kirakott tűzhely például zseniális megoldás.


6. Megoldások téglával

A téglaberakás egyaránt passzol a vidéki és a nagyvárosi konyhák ízlésvilágához. Akár teljes falfelületen használod, akár csak a padlódat borítja, egyedi hangulatot kölcsönöz konyhádnak.


7. Fénnyel teli konyhák

Van olyan, aki ne szeretné a tágas, világos konyhákat? A nagy, akár egész falfelületet elfoglaló ablakok rengeteg fényt engednek be és remek kilátást biztosítanak a környezetre.


8. A természet közelsége

A remek környezetre való kilátásnál már csak az a jobb, mikor a természet beköltözik konyhádba.


9. Szűk terek

Sok szót ejtettem a tágas helyiségekről, de természetesen egy szűk teret is varázsolhatsz álmaid konyhájává. Érdemes odafigyelned a megfelelő tárolóegységek kiválasztására és a bútorok praktikusságára. Arról, hogy miként varázsolhatsz szűk konyhádban is tágas helyeket itt írtunk.


10. Sokoldalú szigetek

Egy konyhasziget igazán praktikus, ha több helyre vágysz, jobb oldali képen látható kialakítás például végeláthatatlan tárolási lehetőségeket rejt. A bal oldali elrendezéssel pedig bizonyítja, hogy egy konyhasziget több funkcióval is felruházható: itt például egy ízléses reggeliző asztalt alakítottak ki belőle.

Ha pedig már konkrét elképzeléseid vannak vagy megtetszett egy ötlet, akkor kérj ajánlatot itt »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor